FitZwanger

“FitZwanger” is een actieve zwangerschapsbegeleiding waarin verantwoord bewegen centraal staat. Ook ontspanning en theorie vormen een belangrijk onderdeel. Speciaal opgeleide FitZwanger docenten staan garant voor een optimale training en begeleiding van de zwangere en/of pas bevallen vrouw.

Er wordt uitleg gegeven over de veranderingen in het lichaam gedurende de zwangerschap en wat te doen tijdens de bevalling. Een goede gelegenheid om even stil te staan bij de ‘ins and outs’ van zwangerschap en bevordert het herstel na de zwangerschap.

Tijdens de lessen trainen zwangere en reeds bevallen vrouwen in mogelijk in één groep. De lessen zijn verdeeld in 3 blokken:

  • Warming-up en optimaliseren van het uithoudingsvermogen
  • Gerichte training versterking en optimaliseren van de coördinatie van de spieren van romp, benen en armen.
  • Cooling-down waarin bewustwording van de bekkenbodem, de ademhaling en het vinden van ontspanning centraal staan.

Er kan worden gestart met de “FitZwanger” na de eerste echo (rond de 12 weken) en er kan doorgetraind worden tot de bevalling. Na de bevalling kan er 4 tot 6 weken na de geboorte van de baby weer gestart worden met de lessen.

Voorafgaande aan de start zal er een intake plaatsvinden. Deze intake zal in eerste instantie gebeuren door het invullen van een intakeformulier waarna gekeken wordt of er klachten zijn die deelname in de weg kunnen staan.

Naast deze groepscursus bieden wij individuele behandelingen voor vrouwen die lichamelijke klachten hebben tijdens de zwangerschap of na een bevalling.